Živeti in hkrati verjeti v svoje sanje!

Podganja dirka vedno bolj pogosto uporabljena prispodoba današnjega sveta. Vrtimo se v krogu ljudi, ki nam niso všeč. Vrtimo se v krogu dnevnih opravil, ki nam jemljejo čas in energijo. Svojo lastno osebnost razdajamo za druge v upanju, da sem nam bo le ta kdaj povrnila v luči navideznega uspeha, biti pripaden drugim.  Svoj dragoceni čas izgubljamo službah, ki nam niso všeč, beremo, poslušamo in gledamo novice, ki nimajo nikakršnega golobjega pomena, kot le takšnega, da te za kratek čas (navidezno) pomirijo z mislijo v glavi, da meni sploh ni tako hudo, če se seveda primerjam z vsemi negativnimi informacijami, ki krožijo okoli nas in katere ti prikazujejo navidezno realnost življenja.

Kaj začutiš v sebi, ko se zvečer uležeš v posteljo? Čutiš mir, sproščenost, trenutek sreče? Ali morda razočaranje nad dnevom, za katerega si ponovno upal, da bo drugačen, vendar se je ponovno izkazal, da je povsem enak dnevu pred njim, tednu pred njim, letu pred njim?

Upanje ostaja in je tisto, čemur pripisujemo strogo obveznost, da bo jutri boljše. Na njega se upiramo, namesto, da bi se začeli upirati sami nase, začeli raziskovati same sebe, svoje potenciale, talente, svoje bistvo. Kajti bistvo samega sebe je tisto, ki te pelje in lahko pripelje do trenutkov sreče, povezanosti, dajanja in prejemanja.

Kaj vse si sam pripravljen narediti, da spremeniš razmišljanje »KAJ BOŠ NAREDIL ZA ŽIVLJENJE« namesto, kaj bo življenje naredilo zate?!

Če na kratko povzamem:

  1. Zapusti krog ljudi, ki ti jemljejo čas, voljo in energijo za življenje.
  2. Začni odstranjevati kradljivce časa,
  3. Več časa investiraj vase, razmišljal in deluj, pa četudi nimaš zagotovila, da ti bo uspelo.
  4. Več časa preživi v naravi, ukvarjaj se s športnimi aktivnosti, ki te osrečujejo, delajo polnejšega in v katerih pozabiš na čas in enostavno uživaš v trenutku.
  5. Preprostih trenutkov in hkrati oseb, ki so ti blizu, ne jemlji samoumevno,
  6. In na koncu, ko ti res ne bo šlo, nikoli ne izgubi volje upati si živeti svoje sanje, kajti…

sanjaj , o čemer želiš sanjati! Pojdi, kamor želiš iti! Bodi, to kar želiš biti! ….zato, ker imaš le eno življenje!