Športno specifični treningi

Postani močnejši, hitrejši, eksplozivnejši, agilnejši, izboljšaj prvi korak in treniraj kot atlet, ki bo svoje telo nadgradil do vrhunskega performansa.

Pošljite povpraševanje

Večini športov je skupno, da mora biti športnik v prvi vrsti atlet, hkrati pa vsak šport od športnika zahteva tudi zmerno do zelo specifične telesne in mentalne sposobnosti. Kakovosten program treninga mora upoštevati vse specifične zahteve športa.

Športno specifični treningi so namenjeni vsem, ki želite nadgraditi hitrost, odzivnost, skočnost, agilnost, eksplozivnost, vzdržljivost, moč ter postati boljši atlet oz. športnik.

S sistemom treninga, ki sem ga razvijal v času treniranja atletike kot kasneje pri delu z vrhunskimi in rekreativnimi športniki, vas bom postopoma vodil od osnov do specifičnih potreb.

Kaj lahko pričakujete na treningih?

 • Učenje šprinta za hitrejši pospešek
 • Izvedba različnih tekaških vaj
 • Trening na hitrostni lestvi
 • Izboljšanje agilnosti
 • Trening za izboljšanje učinkovitosti prvega koraka
 • Trening z uporabo medicink
 • Različne variacije poskokov za boljšo odrivno moč
 • Trening za izboljšanje moči, mobilnosti in stabilnosti
 • Vaje za izboljšanje eksplozivnosti ter odzivnosti
 • Raznoliki tekaški treningi s poudarkom na dobri izvedbi tehnike teka

Velik poudarek na treningih dajem učenju gibalnih osnov potrebnih za izvedbo športno specifičnih gibanj. Dober položaj telesa, dobra mišična razvitost in kontrola gibanja so tisti dejavniki, ki športniku omogočijo teči hitreje, skočiti višje, biti odzivnejši, se hitreje ustaviti, izvesti spremembo smeri, biti ekonomični, atletski.

Za koga so treningi primerni?

Sodelujem z vrhunskimi športniki različnih športnih panog. Nogomet, košarka, rokomet, hokej, borilne veščine, odbojka. Treningi so primerni tudi za mladostnike, ki se še razvijajo in v svojem športu potrebujejo tovrstne športno specifične kvalitete.

S številnimi športniki sodelujem tekom celega leta. V pripravljanjem obdobju, ko imajo manj tekmovanj treniramo pogosteje, saj je bazno obdobje eden od pomembnejših temeljev, ki športniku omogočajo varen napredek. V času tekmovalnega obdobja treniramo do maksimalno 2x tedensko.

Kje potekajo treningi

Treningi potekajo na dveh različnih zunanjih igriščih v Vodicah pri Ljubljani tekom celega leta.

S svojim znanjem in izkušnjami vam pomagam oblikovati učinkovit in varen trenažni program, prilagojen vašemu športu, željam in specifičnim osebnim potrebam.

Kako začeti?

Če vas zanimajo športno specifični treningi ali potrebujete dodatne informacije, mi lahko pišete oz. se prijavite preko kontaktnega obrazca ali pa me pokličete na 041 874 616. Treningi potekajo v obliki osebnih treningov in treningov v manjši skupini.Pošljite povpraševanje

  Poveživa se