Vsi jih imamo! Kaj? Slabe dneve!

Pretiravanje v skrajnosti pozitivnega razmišljanja in posledičnega nategovanja samega sebe v trenutkih, ko se sam počutiš slabe volje, brez energije, depresiven, žalosten, potrt, brez moči, vodi  do tega, da boš samega sebe nategoval zgolj zato, da boš preziral dejansko situacijo, v kateri si in si si tem umetno ustvaril lepše okolje v glavi?  

Govorjenje besed, uspelo mi bo, najboljši sem, vesel sem, perfekten ali še kaj  bolj pozitivnega od tega, ne deluje! Kajti da preziraš realno situacijo, v kateri si sam čisto nasprotje tistega, ko si nasmejan, poln energije, volje do življenja, delovnega elana, je tako, kot da bi se z glavo porinil v blato polno pajkov in bi si govoril, kako zelo uživaš v njej. Nekateri bodo seveda znali uživati tudi tam, in to ravno tisto, čemur pravimo sprejemanje dane situacije, da je ne obsojaš, še posebej pa ne, da ne obsojaš samega sebe, ker morda ravno danes, ni tvoj pravi dan, dan v katerem si morda pričakoval, da ti bo šlo vse tako kot mora iti, da ti nihče ne bo vrgel polen pod noge in da ti pač dan, ni prinesel tistega občutka sreče, zadovoljstva in veselja v sebi.

Večina bližnjih me poznajo kot pozitivno, nasmejano in odprto osebnost. Vendar, imam tudi sam, velikokrat slabe dneve, dneve, ko ne gre, dneve, ko bi vrgel puško v koruzo, ko dejansko ne vem ali delam prav ali narobe in ko se zvečer popolnoma izmučen in prazen uležem v posteljo z mislijo, sem na pravi poti? Je to smisel življenja? Je tisto, kar sem si želel?

Vendar na mojo »srečo« se vsak dan zjutraj zbudim z novo –včerajšnjo izkušnje slabega dneva, dneva moje »slabe« – nevidne polovice osebnosti, ki me dnevno uči, spodbuja in ozavešča, da je to ravno tisto, kar potrebujem za pozitivno, beri »pravilno miselno naravno« razmišljanje in delovanje.

In ja, nevidno polovico »slabe osebnosti« je potrebno znati tudi deliti, o njej govoriti, kajti ravno to je tisto, kar vsakogar posebej dela edinega in vrednega!

In človeka sestavlja »jing« in »jang« – bodi oboje, ne bodo samo eno. Oboje je tvoja celota in tisto, kar te lahko dela zanimivega.

GP