Trening, ki te MOTIVIRA, da ga narediš najboljše :)

Iščeš kratek in uporaben trening?

Vse kar potrebuješ vedeti za njegovo sestavo, sta dve vaji, nekaj časa, volje in to je to!

Da ti ga predstavim…

Prva vaja naj bo zahtevnejša od druge. Lahko uporabiš počepe, rahle počepe s poskokom, vojaške poskoke ali pa če imaš medicinko lahko z njo izvedeš npr. mete v zrak ali v tla. Sam sem za drugo vajo izbral srednji skiping.

Na voljo ima 3 kroge. Vsak krog naj traja vsaj 2 ali pa za tiste bolj pripravljene 3 minute.

Začetna številka ponovitev prve vaje je številka 5. Ta številka se v vsakem krogu dvigne za 2 ponovitve.

Druga vaja pa je ves čas fiksna in se skozi trajanje vseh treh krogov ne spreminja. Jaz sem izbral 8s izvedbo skipinga.

PRVI KROG

Število ponovitev, ki si jih dosegel/a v prvem krogu je tvoja začetna številka, ki jo moraš preseči v drugem krogu. Primer – dosegel sem 17 počepov in končal z 8s skipinga. Glej drugi krog.

DRUGI KROG

Na voljo imaš enak čas, kot si si ga odmeril/a v prvem krogu. Ko pritisneš na štoparico, začneš odštevati ponovitve, ki si jih dosegel/a v prvem krogu. V tem primeru začneš pri 8s skipingu in 17 ponovitvah.

Cilj je – da »poješ« vse, kar si si »skuhal/a« v prvem krogu.

Če ti uspe “pojesti” celotno število ponovitev v manj kot 2 ali 3 minutah, je to čas, ki ga imaš na voljo za izvedbo zadnjega kroga. Ne glede na to, ali bo čas boljši ali slabši je NUJNO, da uporabiš TA čas. Ravno v tem se skriva point koncepta treninga, ki te bo motiviral, da narediš 3 krog najboljše ☺

TRETJI KROG

Cilj tretjega kroga je, da čas drugega kroga uporabiš za izvedbo enakega ali pa višjega števila ponovitev, kot si ga bil/a zmožen/a doseči v drugem krogu.

Trening je zelo preprost. Prvi krog prištevaš. Drugi odštevaš in tretji ponovno prištevaš. Torej, čas 2 kroga je tvoj TEKMOVALEC. Verjamem, da ga boš lahko PREMAGAL-A in ga pustila DALEČ ZADAJ.

Med krogi imaš na voljo med od 45s do 90s počitka. Tisti bolj pripravljeni si boste vzeli manj, manj pripravljeni pa več. Skratka naredite tako, da boste imeli dovolj motivacije za LASTNO zmago ☺.