Salming Akademija

V Salming akademiji želimo tekačem in tekačicam predstaviti osnove pravilne izvedbe tekaškega koraka.  Z vami bomo delili uporabne in koristne nasvete, da boste tek bolje razumeli, začeli izboljševati tekaški korak, ki vam bo pomagal, da boste lahko tekli bolj varno, pri tem porabili manj energije in se obenem izognili možnosti nastanku tekaških poškodb. Kajti le s pravo tehniko teka, z izvedbo krepitvenih vaj in vaj za gibljivost je to mogoče doseči.

V začetku vam bomo predstavili 5 osnovnih tekaških pravil, brez katerih ni mogoče varno teči. Ker pa je za varen tek pomembna tudi gibljivost in krepitvene vaje, se bomo dotaknili tudi tega dela. Vizija in cilj Salming akademije je namreč približati tek kot najbolj razširjeno športno aktivnost, na prijazen, razumljiv način vsem, ki že tečete ali pa morda še razmišljate, da bi se tekom začeli ukvarjati.

To je pa je tudi namen akademije. Vas poučiti o varnosti, vam podati znanje ter izkušnje na zanimiv in obenem preprost način, da ga bo razumelo čim večje število tekačev in tekačic.