Priprave z Goranom Dragićem

Mesec dni skupnih treningov in mesec dni skupnega učenja in spoznavanja. Glede na to, da je Gogi atlet sva nadgrajevala malenkosti, ki mu bodo pomagale, da bo še hitrejši, bolj elastičen, močnejši, agilnejši in bolj eksploziven. Naštete lastnosti so namreč tiste, ki jih je potrebno razvijati.

Ni dovolj, da imaš zgolj znanje, kako se določeno vajo izvede, bolj kot to je pomembno, da imaš občutek in posluh, da z vajami pomagaš razvijati tisto, kar še manjka in s čimer bo lahko postal še boljši in predvsem bolj učinkovit. Izboljševala sva prav tako tekaški korak, ki je še kako pomemben, da lahko v čim krajšem času zateče, se pravilno ustavi, skoči, obrne in ponovno zateče. Nič manj pomembno je učenje skozi »skrite« načine, ki mu bodo pripomogli k razvoju njegove igre. Igra je igra in temu je potrebno slediti!

Nič manj poudarka nisva dajala njegovi gibljivosti, skozi katero je mogoče razviti lepše, varno in bolj lahkotno gibanje. Gibati se neomejeno in brez potrebnih kompenzacijskih vzorcev pa je tisto, ki pripomore k nadgradnji njegove igre!

In če se ustavim še pri zaupanju medsebojnega sodelovanja. Zaupanje mora biti in zaupanje se gradi skozi komunikacijo, pogovarjanje, podajanje mnenj in poslušanje. Brez tega ni mogoče smiselnega planiranja treningov. Potreben je posluh, potreben je občutek za igralca, kajti le tako je mogoče razviti dolgoročno sodelovanje, ki bo temeljijo na zadovoljstvu in kvaliteti rezultatov.

Kljub temu, da je košarka timski šport, je v njem še kako pomembna individualna komponenta vsakega člana ekipe. Namreč individualna komponenta meni, kot trenerju pomaga spoznati njega, v tem primeru Gogija.  Ker pa se spoznavanje nikoli ne konča, je povsem jasno, da je nadgradnja tista, ki skozi spoznavanje pomaga k nenehnemu razvoju pomanjkljivosti in nadgradnji prednosti, ki jih igralec ima! In zavedam sem, da ima Gogi še veliko malenkosti, ki jih je mogoče nadgraditi in izboljšati. V tem momentu lahko rečem, da je vsekakor naredil korak bližje, k njegovi še boljši fizični pripravljenosti in počutju!

Hvala Gogi za zaupanje in v veselje mi je, da lahko sodelujem z tako preprosto, skromno in srčno osebo, kot si! Igra je igra in ti se igraš, zato je tako, kot je 🙂

GP