Pomen dihanja, trening v naravi, iskanje ravnovesja

Podpiram medsebojno povezovanje, deljenje znanja, izkušenj, mnenj. Jasno je, da nič ne bomo odnesli s seboj pod zemljo. Bolj pomembno je, kaj bomo zapustili tu in koga bomo navdihnili z svojimi dejanji in načinom razmišljanja.

Predvsem pa je najbolj pomembno ob tem kar počnemo, da ostajamo avtentični oziroma po domače rečeno, originalni.

Kakšna je sploh vloga osebnega trenerja? Kdo sploh osebni trener je? Je človek ali kaj več? S čim se sooča, česa ga je strah? Kakšne neumnosti je v svojem življenju naredil? Kako se razvija, razmišlja, deluje, diha. Kako skrbi zase?

Vsa ta in še mnoga druga vprašanja se tudi meni ves čas rojijo po glavi. In zato tako zelo rad povem veliko o sebi, tudi o svojem življenju. Kajti slej, ko prej človek pride do velikega spoznanja, ki ga uči – manj skrivaš, bolj si svoboden v sebi.

In to je bil tudi glavni namen podcasta, kjer sem bil gost pri Simonu Grižonu, ki je tudi trener in ki je tudi na svoji lastni koži preizkusil številne napake, neumnosti, učne ure, da je postal boljši in da je postal unikaten, takšen, kot je.

Z Simonom sva se menila dolgo časa, da se dobiva. Najprej, da pridem do njega v Kamnik na trening. In saj veste, mesec se obrne, kot dan in čas mine. Potem me pokliče nekaj dni nazaj in pravi. Dej a bi ti prišel k meni v gym, da posnameva en vlog.

Veselil sem se sobote zvečer, da to tudi narediva. Pridem do njega, pripraviva vse potrebno, da slučajno telefon ne bi crknil, ko bova začela snemati.

Simon je imel pripravljen okviren scenarij/potek, a kljub temu sva se razgovorila, brez dlake na jeziku.

Spraševal me je različna vprašanja, vse od tega, kako sem začel s športom. Kako sva z bratom trenirala atletiko. Kako sem bil vzgojen, kakšen odnos sem imel z očetom. Prišla sva tudi do mojega “črnega” obdobja, ko sem neprestano žural, bežal stran od sebe, ker se nisem želel sprejeti, takšnega, kot sem.

V vlogu boste našli veliko življenjskih lekcij, spoznanj, tematik, za katere vem, da vam lahko koristijo in pomagajo na vaši poti.


In, kot boste videli, sva oba z Simonom odprto, iskreno spregovorila o sebi. In vem, da je to tisto, kar je najbolj vredno, cenjeno, saj se nisva pretvarjala, da sva nekdo drug.

Ker je potrebno deliti z veseljem delim tudi njegovo delo, ki ga počne. Prepričan sem, da boste našli veliko uporabnih stvari oz. predvsem znanj.

  1. spletna stran – https://exercisepedia.eu/
  2. Instagram – https://www.instagram.com/exercisepedia.eu/
  3. FB – https://www.facebook.com/exercisepedia
  4. YouTube – https://www.youtube.com/@exercisepedia.eu1

In naj vam ne bo težko stisniti LIKE, napisati kakšno vprašanje/komentar, saj s tem podpirate delo osebnih trenerjev v Sloveniji.

Gašper