Nevarnosti in pasti obremenjevanja z zdravo prehrano, podcast Leon Bedrač

Leon Bedrač je oseba, ki v življenju želi več dajati kot jemati. Je perfekcionist, obseden s performansom. Fizičnim, kognitivnim, emocionalnim. Je doktor kemijskih znanosti in strokovnjak za prehrano. Prehrano razlaga s pomočjo biokemije hranil, bioenergetike celice, fiziologije, cirkadične biologije in biogerontologije. Sodeluje z vrhunskimi športniki, amaterji in vsemi, ki želijo izboljšati kvaliteto svojega življenja s pomočjo prehrane in gibanja.

Torej, če ste aktivni, športnik, vrhunski športnik, oseba, ki išče dobre informacije o prehrani in ki si želi varno napredovati in si ne škodovati svojemu telesu, potem je čas, ki ga boste vložili v ogled podcasta odlična investicija.

Kaj je zdrava prehrana? Kaj pomeni jesti zdravo prehrano in ali je zdrava prehrana res, tako zdrava, kot pravijo?

O čem sva se pogovarjala?

  1. Kaj je zdrava prehrana? Vem, širok pojem, pa kljub temu morava nekje začeti pogovor.
  2. Tvoji pogledi in izkušnje s prehrano – na kratko.
  3.  Potrebe telesa – kaj potrebuje – temelji ( na kratko, B, M, OH, vitamini, minerali,)
  4. Ali lahko z zdravo prehrano pretiravamo in kakšne so posledice?
  5.  Realni primeri iz prakse a. Menstrualni cikel b. Hormonsko neravnovesje c. Imunski sistem d. Pomanjkanje vnosa makro hranil e. Pretreniranost – regeneracija
  6.  Želja po »popolni« postavi zamegli vid po vnosu kakovostne prehrane – tvoji pogledi.

Vprašanja, ki si jih zastavljamo, ko se odločimo živeti bolj zdravo. 4 smernice o prehrani – vredno ogleda: (1:17:00)

Vabljeni h ogledu zelo poučnega in zanimivega predavanja o zdravi prehrani.

Prehrana je naše gorivo, ki ga telo potrebuje za rast, obnovo, delovanje, dobro počutje. V poplavi informacij o prehrani, različnih diet se je težko osredotočiti na tisto, kar res deluje. Preskušamo različne pristope, se poslužujemo različnih načinom prehranjevanja in s tem iščemo pravo pot.

Stvar je velikokrat bolj preprosta. Saj je potrebno razumeti osnove prehrane. Kaj so beljakovine, maščobe, ogljikovi hidrati. Zakaj so pomembni vitamini in minerali. Tudi zakaj se redimo in zakaj ne zmoremo ohranjati dolgoročnega napredka.