Navade, ki ga delajo odličnega, podcast Luka Hočevar

Luka Hočevar je svojo športno kariero začel, kot košarkar, ter se skozi turbulentno obdobje odraščanja, iskanja samega sebe, razvil v svetovno znanega in priznanega coacha, mentorja, govornika, ter lastnika blagovne znamke Vigor, športnega centra, ki deluje v Ameriki. Natančneje v Settlu, kjer trenira številne znane profesionalne športnike, rekreativce ter seveda tiste, ki želijo na svoji poti narediti spremembo v smeri boljšega počutja, delovanja in razmišljanja.

Luka je z odnosom, strastjo, energijo, predanostjo in disciplino, ki jo vlaga vase, v vse tiste, s katerimi sodeluje, najlepši zgled in vzor mnogim, ki se želimo naučiti, da se prava vrednost rasti skriva v vračanju nazaj in pomoči drugim.

Z njim se bom pogovarjal o njegovem načini razmišljanja, komunikaciji, ki jo ima s samim seboj, ter njegovih navadah, ki ga spremljajo na poti, da sledi vrhunskosti.


Z njim sem se pogovarjal:

 1. Kakšna je tvoja miselnost?
 2. Nam lahko opišeš tvoj delovni dan? Kdaj vstaneš? Koliko ur nameniš spanju, treningu, branju, izobraževanju in delu, ki ga opravljaš?
 3. Kaj je tvoja strast?
 4. Kako gradiš vztrajnost?
 5. Katere navade gradiš za delo na sebi?
 6. Kako razumeš druge in kako ravnaš z njimi?
 7. Kako gradiš disciplino in vztrajnost za dosego ciljev?
 8. Padci in porazi? Kakšne navade si potegnil iz njih?
 9. Katere so tvoje najbolj učinkovite navade/prakse, ki te peljejo naprej?
 10. Katere osebne in poklicne rutine ti pomagajo ostati osredotočeni, energični, ustvarjalni, produktivni in učinkoviti?
 11. Katere navade si zavrgel in katere navade si obdržal, da se zdi, da vedno delujejo?
 12. Katere ponavljajoče se misli ali trditve si namenoma rečeš, da bi se najbolj izkazal, ko (a) zaideš v nove situacije, (b) se odzoveš na stisko ali razočaranje in (c) pomagaš drugim?
 13. Če bi se jutri lotil velikega novega ekipnega projekta, kaj bi rekel in storil, da bi postavil svojo ekipo za uspeh?
 14. Ko si pod velikim pritiskom, stresom, kako ohranjaš osredotočenost in nivo energije?
 15. Kaj si običajno rečeš, ko doživiš dvom v sebe, razočaranje ali se počutiš neuspešen?
 16. Kaj te dela samozavestnega?
 17. Kako pristopiš k soočanju z drugimi ljudmi v tvojem življenju, ki te (a) podpirajo, (b) ne podpirajo in (c) ki bi želel, da te podpirajo, vendar te ne?
 18. Kako ločuješ osebno in poslovni čas?

Vabljeni, k poslušanju.

Gašper