Nakupovalni listek za boljše zdravje, počutje ter energijo

Večna dilema – stopiš v trgovino in začneš  iskati »izbrana« živila, s katerimi želiš telesu zagotoviti hranilne snovi, potrebne za dobro delovanje. Glava polna misli, problemov, obveznosti, nalog. Ustaviš se in ne veš, kaj točno bi sploh izbral/a?

Naj izberem nekaj, kar bo potešilo mojo lakoto na hitro? Nujno potrebujem »šus« sladkorja, saj mi je dan pobral skoraj vso energijo. Itak, pa nimam časa, niti volje, da bi se sedaj ukvarjal/a še z iskanjem zdravju prijaznih živil. Bom raje izbral/a tisto, kar se oglašuje in kar sem videl/a, da se dobro prodaja.

Izberem nekaj konzerv, nekaj v naprej pripravljene hrane, čips, pivo (saj brez tega, ogled dobrega filma sploh ni mogoč) torto ali dve, 2 ali 3 litre gazirane pijače. Pa da bo želodec še nekoliko bolj zadovoljen in sit, izberem še celo kg čokolado.  U, še nekaj sem pozabil/a, jutri sploh ne bom imel/a časa za kosilo, kaj šele večerjo. Letim iskati še čokoladne piškote, energijsko pijačo ter liter sadnega jogurta, da mi energije ne bo zmanjkalo.

Imam vse? Imam! Samo, da je ta obveznost, ki mi ni ljuba mimo.

Morda se v zgodbi najdeš, morda ne? Niti ni pomembno. Pomembno je, da iz nje razbereš vsakdanji problem vseh nas, ki zaradi prevelike količine stresa, pomanjkanja časa, znanja, iščemo bližnjice podajanja rešitev, ki bi nas pripeljale do kratkoročnega zadovoljstva in dobrega počutja.

Žal telo samo ne more izbirati. Izbiraš lahko samo ti, na podlagi tvojih želja, občutkov in potreb.

Kaj boš izbral/a, kaj boš naredil/a, da se boš začela bolje počutiti, imel/a več energije, manj maščobnih oblog, nižjo raven slabega holesterola, nižji pritisk, boljše lase, nohte, kožo, več mišične mase, je odvisno zgolj samo od tebe in tvoje pripravljenosti si vzeti čas in skrbno izbrati živila, s katerimi boš postopoma (morda brez hitrih začetnih sprememb), vendar zagotovo, sprememb, ki bodo imeli dolgoročni kvalitetni vpliv, začel/a dojemati, da je to ena in edina pot, na kateri tvoje telo, zdravje, počutje, energija, nikakor ne sme izostati, biti tretjem ali drugem mestu, temveč vedno na  prvem. Kajti prvo mesto je edino mesto, na katerega sodi tvoje zdravje in tvoje počutje!

Zato sem zate pripravil nakupovalni listek, ki naj ti bo v pomoč ob pisanju, branju tvoje zgodbe z naslovom – vse je mogoče, saj vem, da se lahko v svojem telesu počutim res odlično, če se zato le nekoliko bolj potrudim in ozavestim.

Vesel vsakega tvoje komentarja, vprašanja, delitve napisanega naprej. Saj se zavedam, da nas trenutki prehitevajo in hitro pozabimo, kaj sploh moramo narediti, da nekaj spremenimo.