Kdaj osebnostno zrasteš?

Postavi samega sebe na 1. mesto

Kdo si, kaj je tvoj namen, kako se želiš razvijati? Kakšne izkušnje te odlikujejo in predvsem, kaj je tisto, kar nosiš v sebi, da želiš dajati naprej? Že dolgo je, ko sem spoznal z delom na sebi, da moraš samega sebe postaviti na prvo mesto. Svet je krut, velikokrat ni prijazen. Velikokrat se ti zgodi krivica. Ne veš kako naprej. Lahko tudi obstojiš na mestu. A kljub vsemu se nikoli ne smeš predati. Ne smeš odnehati in ne smeš iskati krivce drugje, kot samo v samemu sebi. Kajti ti si tista oseba, ki lahko razvija samega sebe. Ti si oseba, ki si zasluži lepo življenje in si oseba, ki mora biti tudi ranljiva. Ko človek postane ranljiv, postane bogat v sebi. Saj se zaveda, da so vse izkušnje. Naj si bodo slabe, dobre, odlične, le izkušnje, ki ga delajo večjega. Zato ne verjamem vsem tistim, ki ves čas govorijo in živijo, da delajo samo za druge.

Lepo je dajati in vračati. Še lepše pa je, ko daješ samemu sebi in ko v dajanju spoznaš, da je to edina možna pot, kjer se razviješ v osebo, ki lahko vrne nazaj še več.

Ko novinar vpraša športnika za koga tekmuje? Pameten športnik odgovori – tekmujem naprej zase, potem za ostale. In tako je prav. Vse kar delamo, delamo naprej zase. Če ne delaš naprej zase, se s tem ne razvijaš. Kajti, delati zase pomeni, najti tisto, kar te veseli in s čimer drugim pomagaš naj si bo pri kakovosti življenja ali pa le pri tem, da ji naučiš loviti ribe

Dan je kakršen je. Le tvoj pogled in tvoje dojemanja dneva lahko v vsakem dnevu vidi lepe stvari. Obkroži se z ljudmi, ki te cenijo, spoštujejo in te imajo radi. Tiste ostale pusti pri miru. Saj so tvoj najboljši učitelj, kako zelo vredno je gledati drugače.

Razvijaj se in vračaj nazaj 🙂

GP