Kako v samo 2 mesecih do 8 kg manj?

V članku, ki je pred teboj, bom spregovoril o poteh, možnostih, načinih, ki so ti na voljo, da v samo v dveh mesecih prideš do tvoje sanjske postave in sicer postave do katere si v tako kratkem času, s tako malo potrebnega truda, odrekanja, izgubil/a 8 ali celo še kaj več kilogramov.

Še preden se bolj podrobno posvetim celi stvari, se ti že takoj na začetku zahvaljujem za tvojo pozornost, ki sem jo pridobil z mamljivim naslovom »kako samo v dveh mesecih do 8kg ali manj«.

Žal, vendar ne bom pisal o načinih, kako lahko v tako kratkem času, res izgubiš toliko ali pa še kaj več kilogramov. Namreč zame osebno so to načini, ki v ospredje vedno postavljajo ponudnike takšnih storitev, saj se v ozadju vedno skriva interes dobička in zaslužka na stranki.

V kolikor bi želel/a slišati moje mnenje, te vljudno vabim k prebiranju slednjih nekaj vrstic. Kakšno mnenje si boš ustvari/a je odvisno predvsem od tebe. Lahko je pozitivno, negativno, morda mnenje, ki ti bo v prihodnosti pomagalo, k boljšemu razumevanju in predvsem k bolj smiselnim odločitvam, ki se tičejo področja izgubljanja telesne teže ter njenega ohranjanja.

Ob vpisu ključne besede »hujšanje« brskalniki prikažejo polno raznolikih, smiselno zastavljenih in preučenih zadetkov. Vse od 100% dokazano hujšanje, hitro in naravno hujšanje, kako v mesecu dni do 5 kilogramov ali manj, raznolikih trikov, nasvetov, skratka vse kar je potrebno, da z njimi pritegnejo vašo pozornost,  s katero vplivajo na vaša čustva, le ta vplivajo na vaše odločitve in odločitve lahko vplivajo na to, da boste vaše težave povezane s preveliko telesno težo zaupali strokovnjakom, ki vam v tako kratkem času obljubljajo, tako drastične in zaupanja vredne spremembe?!

In ko enkrat vstopimo v krog nenehnega iskanja čudežnih formul idealne postave  je precej naporno izstopiti iz njega. Kajti žal se ne zavedamo, da je edina formula, ki vodi do »popolne postave« tlakovana z redno in pravilno sestavljeno aktivnostjo in s smiselnim (življenjskemu slogu primernem načinu) uživanja kvalitetne prehrane.

In zakaj se pričnemo vrteti v krogu iskanja čudežnih formul, ki naj bi vodile do izgube telesne teže?

Zaradi svojih navad in razvad, ki postopoma vodijo to težav povezanimi s preveliko telesno težo, slabšim počutjem, zdravjem in vse splošnim nezadovoljstvom.

Iskanje krivca, v takšnih primerih je enostavno, če si dovolimo priznati, da smo za svoja dejanja odgovorni povsem sami in nihče drug. Ko si priznamo pot postane enostavnejša.

Žal se prepogosto dogaja, da dan za dnem, mesec za mesecem nenehno iščemo pravi trenutek za spremembo, ki vam bo v kratkem času pomagala do lepšega in bolj zadovoljivega videza.

Ne bom rekel, da ni vedno lahko obleci športno opremo in oditi na trening. Pridejo in bodo prišli trenutki, ko vas bo minilo, ko se vam ne bo ljubilo, ko boste našli še tisoče ostalih razlogov, da ne boste odšli na trening.

In, če vas bo v takšnih trenutkih premagala neodločenost, cona udobja, morda prijatelji, slabo vreme, tisoče ostalih nepomembnih obveznosti itd., potem bodite potem vsaj iskreni do sebe, ko rezultati ne bodo zadovoljivi in ko boste zopet potrti, brez volje in energije v brskalnik začeli tipkati »kako čim lažje do izgube telesne teže, s čim manj truda in odrekanja in po vrhu še v čim krajšem času«. In prvi zadetek, bo vsekakor postala vaša »rešilna bilka« v boju s preveliko telesno težo.

In kaj rešilna bilka  je?

Če bi mi postavili vprašanje, čemu je toliko raznolikih diet dolgoročno neuspešnih, vam brez dlake na jeziku odgovorim sledeče:

Potrebno se je zavedati, da so naša telesa narejena za gibanje in potrebujejo  redno gibanje. Poleg gibanja še primerno prehrano, s katero telesu zagotavljajo vse tisto, kar za optimalno delovanje potrebuje. Potrebno je slediti življenjskemu slogu iz katerega se je mogoče veliko naučiti. Način prehranjevanja se lahko zelo razlikuje, od načina prehranjevanja med zelo aktivnim in skoraj nič aktivnim posameznikom. In ravno tu je ključ. Da spoznavamo samega sebe in se na poti spoznavanja tudi učimo iz lastnih napak. Napake so dobrodošle, vendar pazite, da le te ne bodo ves čas ene in iste. Še posebej, ko se boste dotaknili področja povezanega s preveliko telesno težo. Logika pri njej je preprosta – gibanje, prehrana, volja, trud, motivacija, vztrajnost, disciplina. To je nekako vse, kar potrebujete, da boste v vaše življenje pojem »biti aktiven«  sprejeli kot nekaj zelo dobrodošlega, uporabnega, lepega in predvsem nujno potrebnega za ohranjanje, v prvi vrsti dobrega počutja, zdravja, zadovoljivega videza in na koncu izgubljanja telesne teže.

Bližnjic ni. Če jih začnemo iskati in tudi uporabljati verjemite, da ne vodijo do kvalitetnih (dolgoročnih)  rezultatov. Edina bližnjica, ki vam jo lahko položim v roko je, da vzamete v »zakup« svojo odgovornost in prenehate iskati izgovore in raje kot to začnete razumeti, da je edina pot, ki obstaja je pot dobrih in zdravju prijaznih navad, vestnosti, discipline ter vztrajnosti.

Prav tako smo verjetno že vsi slišali za uporabo vzvoda, s katerim lažje dosegamo rezultate ter jih ohranjamo na kvalitetnem nivoju. Vzvod pri področju izgubljanja telesne teže je zgolj vaše znanje, odprtost do sprememb, vestnost, disciplina, uživanje na poti do sprememb, ter na koncu, velik nasmeh in lepi občutki, ko boste sami prišli do spoznanja, da enostavno druge poti žal ni. Edina pot, ki obstaja in ki si jo vaše telo ter zdravje zasluži, je pot na kateri morate samemu sebi priznati za vse napake, iz njih potegniti čim več koristnih stvari in koristne stvari čim bolj pogosto tudi uporabiti, da ponovno ne padete v začaran krog nenehnega boja z samim seboj, s svojimi mislimi in na koncu s preveliko telesno težo.

Naj zaključim pisanje s svojo lastno izkušnjo. Športno aktiven sem vsaj 29 let. V tem času sem opravil ogromno število raznolikih treningov. Veliko od teh je bilo precej napornih. Spomnim se trenutkov treniranja atletike, ko sem dejansko dve sezoni nazadoval, napredka ni in ni bilo na vidiku. Težka glava, potrtost, slaba volja, pade motivacije, skratka vse, kar je možno, se mi je podilo po glavi. Naj odneham? Nisem odnehal, kajti vse slabe stvari so le del kvalitetne osebnosti, velikega srca in predvsem velike želje po spremembi, trdnosti, odločnosti in vztrajnosti. Če bi odnehal, mislim, da vam ne bi pisal tega, kar vam pišem sedaj. Zato vam srčno želim, da verjamete vase, da stisnete zobe, ko je to potrebno, da ne objokujete ter se naučiti iskati motivacijo znotraj sebe. Ko jo boste našli, verjemite, da bo tudi problem povezan s preveliko telesno težo postal tako majhen, na trenutke smešen, kajti točno boste vedeli, da ga boste lahko premagali.

In najtežje (še vedno), mi je obleci športno opremo, obuti copate in oditi na trening.

Vse ostalo je le poezija, ki jo v mojem primeru pišem sam. Prav tako pa želim, da jo sami zase pišete v kar najbolj zanimivi in vašemu telesu ter  zdravju uporabni obliki.