Kako pravilno narediti skleco?

Skleca sodi med najbolj pogosto uporabljene vaje za krepitev zgornjega dela telesa.

S skleco krepimo prsne mišice, mišice rok, ramenskega obroča, mišice hrbtnega dela ramen, kot tudi telesno jedro.

Pri pravilni izvedbi sklece je potrebno slediti koristnim napotkom, ki bodo vajo naredile učinkovitejšo in nas naučile pomembnosti dobre postavitve delov na telesu, ki so pomembni, da lahko izvedemo dobro ponovitev sklece.

Kako narediti pravilno izvedbo sklece?

  1. Telo mora biti v dobrem položaju
  2. Medenica v dobrem položaju, da lahko uporabimo zadnjično mišico
  3. Prsni koš prav tako, da lahko uporabimo telesno jedro
  4. Položaj lopatic v dobrem položaju, da nam lahko pomagajo pri ohranjanju stabilnosti v ramenskem obroču
  5. Predhodnemu vdihu skozi nos sledi spuščanje v spodnji položaj sklece in s pomočjo aktivnega izdiha sledi dvigovanje v začetni položaj sklece

Pri sklecah pogostokrat opažam, da jih aktivni, športniki izvajajo prehitro in brez dobre kontrole gibanja.

Video, kako narediti pravilno skleco?

Vodim vas od začetka do konca. Prikažem napačno in pravilno izvedbo sklece. Vas naučim, kako postaviti telesno jedro s pomočjo dobre postavitve medenice in prsnega koša v dober položaj. Prav tako vam pokažem zakaj je zadnjična mišica pomembna za pri izvedbi sklece.

Poudarjam, da je pri treningu pomembna ena ponovitev. Ko razumemo eno ponovitev, ki sodi med sestavne dele izbora vaje, ki jih opravljamo, razumemo, čemu in zakaj je potrebno, vsaj v začetni fazi učenja vaje, posvetiti več pozornosti in časa, razumevanju pravilne izvedbe vaje.

Vsaka ponovitev šteje. In četudi izvajamo slabe ponovitve, nas lahko slabe ponovitve vodijo do preobremenitev, poškodb in nas posledično naučijo razmišljati bolj pametno.

Si želite napredka v teku?

Imeti manj bolečin v kolenu, potem je nujno, da v svoj trenažni proces uvedete izvedbo treningov za razvoj močnejših mišic.

Zato vas vabim v 12 tedenski ON LINE PROGRAM TEKAČ, ki vam bo pomagal, da boste imeli manj bolečin, si zgradili močnejše mišice, imeli boljšo vzdržljivost, stabilnost in kontrolo v gibanju.

Kliknite na spodnjo povezavo in si zagotovite mesto v programu :

https://online.gasper-predanic.com/

V programu trenira z menoj že več, kot 500 tekačev in tekačic, ki razumejo, da je za dober tek, pomemben pravilni trenažni pristop.

Tekaški napredek se zgodi, ko v svoj trenažni proces vključimo osnove o katerih sem govoril v zgornjih vrsticah.

Uspešno delo vam želim,

GP