40 različnih vaj z uporabo medicinke

Telesna priprava športnikov z uporabo medicinke

Ko je govora o telesni pripravi športnikov oz. aktivnih je potrebno razumeti vse potrebne elemente, ki telesno pripravo gradijo in jo zgradijo v smeri, da bo lahko športnik oz. športnica iz svojega telesa iztisnil svoj maksimum.

V trenažnem procesu je potrebno razumeti energijske procese, ki se dogajajo v telesu in s pomočjo njihovega razumevanja izbirati takšne vrste treningov, ki jih bodo nadgrajevali.

Eden od pomembnejših energijskih procesov pri telesni pripravi je, razvoj moči oz. v angleškem jeziku, razvoj “power”. Gre za telesni način zmožnosti proizvodnje naj si bo odrivne ali kakršne koli druge oblike moči, ki jo naše telo lahko proizvede.

Če podam še malce bolj jasno in razumljivo razlago lastnih izkušenj ter znanj, ki jih predajam na športnike, gre za vrsto treninga pri katerem uporabljamo medicinsko žogo. Sam sem v svoji atletski karieri veliko časa posvetil tovrstnemu treningu, ki mi je pomagal, da sem zaradi njega postal hitrejši in predvsem, da sem svoje telo naučil uporabljati zgrajeno moči, ki smo jo gradili z dvigi težjih bremen, med katere sodijo počepi, mrtvi dvigi, nalogi, benč press ipd.

Pri tovrstnem treningu, torej treningu z uporabo medicinke, ni pomembna velika teža bremena. Teža naj se giblje med 1kg-3kg. Bolj je pomembno, kako hitro smo zmožni to težo premakniti iz enega položaja v drug položaj. Oziroma, kakšno produkcijo moči je naše telo zmožno proizvesti, da lahko medicinko vržemo čim dlje oz. čim višje v zrak.

40 različnih vaj z uporabo medicinke za športnike in športnice

Da boste lahko nadgradili svojo telesno pripravljenost, postali hitrejši, imeli boljšo kontrolo, kot še posebej, da boste znali izkoristiti večjo produkcijo sile, sem za vas pripravil 40 različnih vaj z uporabo medicinske žoge, ki jih lahko vključite v svoj trenažni program.

Vaje se razlikujejo po težavnosti njihove izvedbe. Svetujem, da izberete takšne, ki ji boste lahko v prvi vrsti izvajali pravilno. Kajti šele pravilna izvedba je tista, ki jo moramo znati nadgrajevati, da bomo lahko z njeno pomočjo telesu omogočili izkoristek moč.

Če si želite trenirati z menoj in nadgraditi telesno pripravo na način, kot treniramo atleti, potem vas vabim, da mi pošljete email na info@gasper-predanic.com

Nikoli ne odnehaj in nikoli se ne prenehaj izboljševati. 

Gašper Predanič GP