4 koristni nasveti za boljšo tehniko teka

4 nasveti za boljšo tehniko teka

Ko se učimo pravilne tehnike teka, se je potrebno naučiti, kaj pravilna tehnika teka sploh je. Tek je ciklično, usklajeno gibanje, pri katerem uporabljamo celo telo. Tekaški korak je sestavljen iz različnih tekaških faz, ki jih naše telo uporablja, da lahko tečemo.

V videu razlagam o 4 koristnih nasvetih, ki vam bodo lahko pomagali, da boste tekli boljše, hitreje in tudi bolj varno.

Pravilen tekaški korak je torej tisti, ki nam omogoča, da bomo pristali čim bližje centra mase. Da ne bomo izvajali predolgih korakov. Ob tem bomo lahko pričeli izkoriščati bolj varen pristanek, naklon in odriv.

V videu razlagam o: 

  1. Izvedbi predolgih korakov
  2. Zakaj izvajamo dolge korake
  3. Centru mase telesa, kam pristanemo
  4. Amortizerju oz. blaženju
  5. Položaju glave pri teku

Svetujem, da večkrat pomislite, ko boste šli teči, na izvedbo pravilnega tekaškega koraka. V učenju tekaškega koraka je potrebno izvajati tekaške vaje, razmišljati, kaj se pri teku dogaja. V veliko pomoč vam je lahko tudi način, da si posnamete vaš tekaški korak z namenom, da boste lahko lažje videli vaš tekaški korak in morebitne tekaške napake.

SPLETNA 10KA –  izboljšaj osebni rekord v teku na 10km 

Če si želite strokovnega vodenja in napredka v teku na 10km, vas vabim, da se pridružite številnim, ki že trenirajo pod mojim okriljem in se pripravljajo s treningi, ki jih ponuja program Spletna 10ka.

Spletna 10ka je on line program, kjer vas čakajo številni tekaški treningi, treningi za razvoj moči, stabilnosti, preventive, tekaških vaj itd.

Pridruži se in začni trenirati že danes.

Klikni TUKAJ!