Za bolj učinkovit in varen tek

Online program Tekač

Povečajte moč, gibljivost in odpornost na poškodbe, od doma.

Poglej video predstavitev Izberi svoj program

Izberite svoj nivo tekaškega programa

Program je razdeljen na tri nivoje: za začetnike, napredne in športnike.

Začetnik

V primeru, da se s tekom ukvarjaš 1x tedensko in si začetnik, priporočam program Začetnik. Ta program je namenjen tistim, ki še niso izvajali vaj za moč in niso seznanjeni s pravilno tehniko izvajanja počepov, izpadnih korakov in ostalih vaj.

Poglej programe

Napredni

Za tiste, ki se s tekom ukvarjate 2x-3x tedensko in ste v preteklosti že izvajali vaje za moč, obiskovali fitnes ali spremljali napotke trenerjev ter si želite izboljšati tekaške rezultate, je primeren program Napredni.

Poglej programe

Športnik

Spadaš med redne tekače? Tečeš vsaj 4x-5x tedensko in se pripravljaš na maraton ali želiš izboljšati rezultat? Super, potem ti bo program Športnik pisan na kožo. V tem programu so vaje napredne in tudi namenjen temu, da se izboljšajo tekaški rezultati.

Poglej programe

V vsakem nivoju prejmete:

 • 12 tedenski program za moč, s katerimi boste izboljšali fizično pripravljenost za tek
 • 3 do 4 on line tedenske treninge, ki trajajo od 30 do 45 min
 • Treningi se razlikujejo glede na cilj vadbene enote
 • Vsak nivo vsebuje 39 – 45 vodenih on line treningov
 • Vaje za boljšo gibljivost in manj poškodb,
 • Podporo preko elektronske pošte

Več moči. Večja učinkovitost.

Da bi preprečili poškodbe, povečali vzdržljivost in izboljšali tehniko teka, bi moral vsak tekač več časa posvetiti gradnji močnejšega telesa in vajam za krepitev mišic.

ON line program TEKAČ je zasnovan za krepitev tistih mišic, ki omogočajo lažji in bolj ekonomičen tek.

Pomagal vam bo zmanjšati bolečine v sklepih, izboljšal gibljivost in stabilnost, posledično boste lahko tekli dlje časa, se hitreje regenerirali in izboljšali svoje tekaške rezultate.

Tekaški program temelji na večletnih izkušnjah dela s profesionalnimi športniki in amaterskimi tekači, ki so stremeli k izboljšanju vzdržljivosti in tekaških rezultatov.

Tekaški program je preprost za uporabo:

 • na online.gasper-predanic.com se prijavite in izberete video vsebino, ki je namenjena tistemu dnevu;
 • sledite prikazanim vajam in opravite trening;
 • se primerno ohladite in preverite, kaj vas čaka v naslednjih dneh.

Kakšne rezultate lahko pričakujete?

 • večjo moč telesa
 • boljšo gibljivost
 • manj bolečin v sklepih
 • močnejše telesno jedro
 • boljšo stabilnost telesa
 • boljšo vzdržljivost in kondicijo pri teku
 • bolj napreden in varen tekaški korak

Stranke o programu

Treningi z Gašperjem so bili zelo zanimivi, všeč mi je dobro definirana razlaga vaje in kaj želimo z njo doseči. Gašper ima veliko znanja iz atletike, tako da, kdor si želi zgraditi močno in gibljivo atletsko telo ali izboljšati svoj tekaški korak, je Gašper definitivno prava izbira. Srečanje Gašperja in obisk tekaškega treninga je bila tista vrsta izkušenj, ki ostanejo zapisane v naših mislih in srcih.

Grega L.

Z Gašperjevimi treningi sem začutil, da moje telo spet postaja splošno funkcionalno, po nekajletnem premoru od teka je bil moj ponovni začetek lažji in brez vsakršnih bolečin v kolenih.

Janez

Zdravo Gašper, pravkar sem končal še zadnji trening v paketu 1. sklop nivo napredni. Naj na kratko povzamem: Treningi so več kot na nivoju. Dolžina samih treningov in izbira vaj je na pričakovanem nivoju. Si oseba, ki definitivno ve, kaj dela. Predvsem bi pohvalil, da so v programu vaje, ki ne stremijo k “lepemu” telesu, temveč k temu, da je telo zdravo in funkcionalno. Kar je v prvi vrsti tudi najbolj pomembno. Če je telo funkcionalno in zdravo pomeni, da se bomo lažje soočili z vsakodnevnimi izzivi. Naj pohvalim tudi ceno paketa, z nakupom katerega, dobiš doživljenjski dostop do vaj ter trening “močan trup”, ki bo postala moja navada, saj kot praviš sam, konsistenca šteje . Definitivno se oglasim še januarja z nakupom 2. paketa. Hvala za vse nasvete, vsebino in dolgoletne izkušnje, ki jih prenašaš na nas. Ko se pa vsa ta situacija umiri, se pa slišimo za kakšno pijačo, da se še “v živo” spoznamo. Hvala za ves trud. Ker pa predvidevam, da že spiš, upam da ti je to sporočilo vsaj malenkost polepšalo jutro. Ostani takšen še naprej.

Benjamin M.

Treningi po programu so mi zelo pomagali tako pri moči, kot tudi vzdržljivosti in kondiciji. Po teku sem manj utrujen in potrebujem manj časa za regeneracijo. Tek pa je bolj brezskrben, ker vem, da je korak bolj varen in stabilen, saj lahko tečem dalj časa z boljšo držo. GP online program mi je zelo všeč, saj lahko treninge izvajam kadarkoli. Kot pozitivni stranski učinek pa se opazi tudi bolj izoblikovano telo 🙂 Skratka, program res deluje in mislim, da je bila to, poleg tekaškega seminarja, najboljša investicija k hitrejšemu in bolj varnemu tekaškemu koraku.

Tom E.

GP online je odličen program za vse, ki si želijo napredka, oziroma postati še boljši. Program je skrbno načrtovan tako, da si treningi smiselno sledijo. Vsebuje več kot 90 različnih vaj. Vsaka vaja je nazorno opisana v imeniku vaj. Pride prav. Uporabnik mora samo slediti in napredovanje je zagotovljeno. Iz moje strani same pohvale. Omenil bi še to, da je program lahko tudi družinski, saj vsebuje nivo začetni (otroci), napredni (žena) in nivo športnik (mož). 😀

Jure B.

Hitri odgovori Gašperja, ko potrebujem kakšen dodaten nasvet ali napotek. Ob poplavi online treningov v letošnjem letu, sem vesel, da sem odkril prav Gašperjevega. Treningi so dinamični, brez posebne dodatne opreme, na koncu pa izredno počutje. Všeč mi je preglednost strani in nazoren opis vaj. Osebno sem napredoval, tako psihično kot fizično. Ne samo pri teku, tudi pri hoji v hribih je sprememba v kondiciji nepopisljiva. Hvala! Po dolgih letih sem spet začutil tist filing, da sm “prštiman”.

Sebastijan

Mnogi mislijo, da za dober rezultat potrebuješ samo tek.

Večina tekačev misli, da morajo za boljši tekaški rezultat, več časa posvetiti samemu teku. Čeprav to do neke mere drži, k izboljšanju rezultata veliko pripomoreta tudi sama tehnika teka in moč mišic. Oboje lahko izboljšamo s pravilno strukturo treninga.

Gašper Predanič

V programu Tekač prejmeš

 • VIDEO treninge za moč in gibljivost, ki jih izvajate 3 do 4x tedensko in s tem okrepite tiste mišice, ki so najbolj pomembne za tek;
 • 12-tedenski program, ki vsebuje različne in kakovostne video vsebine;
 • Preventivne vaje, vaje za gibljivost in stabilnost;
 • Podporo z video vsebinami o tem, kako izboljšati tehniko teka s številnimi koristnimi informacijami s področja teka, ki jih boste prejemali po elektronski pošti

Pogosta vprašanja

Za izvedbo treningov potrebujete športna oblačila, bidon z vodo, računalnik ali telefon, podlago in dostop do WI-FI-ja oz. prenosa podatkov.
Treningi so primerni le za zdrave posameznike. V kolikor imate kakršnekoli težave, vedno svetujem posvet pri zdravniku, fizioterapevtu, s katerim lahko skupaj najdeta vzrok nastalih težav.
Treningi potekajo 3x do 4x tedensko. Ponedeljek, sreda, petek in sobota so dnevi, namenjeni treningom. Ostale dneve lahko izvajate vaše tekaške treninge ali pa jih izkoristite za ostale vam ljube aktivnosti: hojo, hribolazenje, kolesarjenje, plavanje ali pa tudi izvedbo treninga mobilnosti.
Pri sestavi GP online programa sem izhajal iz svojih dolgoletnih izkušenj osebnih treningov, kot treningov z vrhunskimi in rekreativnimi športniki. Osnova vseh treningov je gradnja močnejšega, uporabnejšega atletskega telesa. Temu primerno lahko skoraj v vsakem treningu pričakujete številne vaje za krepitev spodnjega dela telesa, torej nog. Ravno tako vaje za krepitev trupa, rok in ramenskega obroča. Treningi vsebujejo tudi osnovne atletske vaje, kot so skippingi, vaje za izboljšanje skočnosti (raznoliki sonožni skoki), kot tudi nekaj vaj za izboljšanje koordinacije gibanja. Treningi se med seboj razlikujejo glede na cilj treninga. Lahko so razdeljeni zgolj na krepitev, torej treninge moči, treninge vzdržljivosti, skočnosti, osnovne agilnost in tudi preventive.
V programu so vam na voljo tri različne ciljne skupine. Začetnik, napredni in športnik. Kot že sama imena povedo, se med seboj razlikujejo glede na intenzivnost izvedbe treninga, osebnih športnih izkušenj, kot tudi trenutne fizične pripravljenosti. Program začetnik sestavljajo manj intenzivne in tehnično manj naporne vaje. Posledično se v programu napredni vaje otežijo, tako glede njihovega izbora, kot same intenzivnosti. Program športnik je program, ki je primeren za zelo dobro fizično pripravljene posameznike.
Tako je. V vsakem treningu vam je na začetku na voljo 3-minutno ogrevanje, kjer vas vodim skozi različne ogrevalne vaje za pripravo na trening. Na koncu, ko zaključite z glavnim delom treninga, vas čaka še del namenjen ohlajevanju oz. lahkotnemu raztegu telesa.
Vsi treningi so narejeni tako, da sem za nekaj sekund prikaže vaja, ki vas čaka za izvedbo. Pri vsaki vaji se vam v spodnjem delu ekrana prikaže časovnik, ki meri trajanje trenutne vaje, ki jo izvajate. Tako ste lahko vedno na tekočem, koliko časa traja določena vaja. Ko zaključite z vajo ali serijo vaj, se na ekranu prikaže nov časovnik, ki prikazuje čas namenjen odmoru.
Treningi skupaj z ogrevanjem in ohlajevanjem v povprečju trajajo od 25min-45min. Odvisno od vrste izbranega treninga.
Pri planiranju treningov sem upošteval pravilo sprostilnega tedna, kar pomeni, da je zadnji, torej četrti teden, namenjen zmanjšanju števila treningov. To ne pomeni, da treningov nimate, le imate jih manjše število. V prvem, drugem in tretjem teden se intenzivnost povečuje. Zadnji teden pa zmanjšuje.
Ne. Moj namen ni, da se držite vseh predpisanih treningov. Kajti ne vem, kako se trenutno počutite, niti ne, kakšna je vaša trenutna fizična pripravljenost. Ali ste morda slabo spali, imeli zelo stresen dan, teden. Raje kot to, vas želim poučiti o pomembnosti poslušanja svojega telesa. Zato ni popolnoma nič narobe, če kdaj izpustite trening, oziroma naredite trening, ki vam trenutno bolj odgovarja. Za dolgoročni napredek je pomembna konsistentnost.
V programu vas ne učim, kako pravilno in boljše teči. V programu skupaj razvijamo močnejše atletsko telo, učim vas pravilne izvedbe vaj z lastno težo. Torej vam ponudim pomembno osnovo za gradnjo močnejših mišic, ki so ključne za boljši tekaški korak. Močnejši, kot postanemo in bolj uporabne mišice, kot imamo, bolj varno tečemo.