Priprava športnikov

 

Sodelujem s številnimi amaterskimi in vrhunskimi športniki (nogometaši, DH kolesarji, karateisti in tekači) in jim pomagam do boljših rezultatov. Večini športov je skupno, da mora biti športnik v prvi vrsti atlet. Vsak šport pa ima tudi svoje posebnosti, usmerjene v razvijanje gibljivosti, moči, hitrosti, vzdržljivosti.
Z znanjem in izkušnjami vam pomagamo oblikovati trenažni program, prilagojen vašemu športu, željam in specifičnim potrebam, ki izvirajo iz ocene vaših prednosti in pomanjkljivosti.

Priprava DH kolesarjev

V prostem času aktivno gorsko kolesarim, moje atletske izkušnje pa mi pomagajo bolje razumeti potrebe DH kolesarjev.Program je namenjen vsem DH kolesarjem. Ta šport zahteva izjemno vzdržljivost nog in rok, močan trup ter stabilno in koordinirano telo. DH kolesar se mora na treningih in tekmovanjih soočati z velikimi hitrostmi, obremenitvami, nenadnimi gibi ter spremembami smeri. Zaradi velikega pritiska sil mora ostati zbran in osredotočen. Svoj tekmovalni nastop lahko obdrži na vrhunski ravni le s pravim trenažnim programom in pravilnim treningom.

Z različnimi pripomočki krepimo celotno telo, izboljšujemo vzdržljivost, razvijamo maksimalno moč, ohranjamo gibljivost in utrjujemo stabilnost. Trening je zastavljen tako, da se naučimo napredovati, preprečevati poškodbe (preventiva), bolje regenerirati in pridobivati samozavest na kolesu. DH kolesarji so vrhunski športniki, zato potrebujejo kakovostno podporo.

Priprava nogometašev

Trening nogometašev je namenjen izboljšanju eksplozivnosti, hitrosti, skočnosti, absolutne moči ter povečanju gibljivosti. Izvaja se tudi preventivne vaje, s katerimi preprečujemo tipične poškodbe nogometašev. Trening vključuje tudi učenje tekaške tehnike. Brez dobre tehnike pri teku ni mogoče doseči dovoljšnje hitrosti, ki je za nogometaša še kako pomembna.

Trenažni progam za nogometaše sestavljajo:
1. Tekaške vaje in vaje za izboljšanje gibljivosti sklepov
2. Dinamično ogrevanje
3. Vaje za agilnost in koordinacijo
4. Pliometrija in vaje za stabilizacijo telesa
5. Vaje za eksplozivnost in hitrostno vzdržljivost
6. Preventivne vaje zoper tipične poškodbe nogometašev

Drugi programi za športnike

Drugi programi so prilagojeni različnim zahtevam posameznika, od rehabilitacije po poškodbah do specifičnih želja in potreb športnika.