Izjave strank

Matija Matijevič

Zakaj sem se odločil za kondicijskega trenerja Gašperja Predaniča? Velikokrat se mi je zgodilo na velikih tekmovanjih kot npr. svetovni pokal, EP, SP, ko sem se boril za medaljo, da sem izgubil borbo zaradi slabe pripravljenosti. Spoznal sem svojo šibko točko in bil željan, da jo odpravim. Tukaj mi je priskočil na pomoč Gašper, ki je z raznolikimi treningi atletike, vadbe s prostimi utežmi in lastno težo omogočil, da sem pridobil toliko fizične moči in kondicije, da sem na največjih turnirjih brez problema od delal po 6 borb. Končno sem se lahko osredotočil na svojega nasprotnika in taktiko kako ga bom premagal, ker prej se je dostikrat zgodilo, da sem imel največ dela z »lovljenjem« sape v borbi. S sproščenim odnosom in resnim delom sem prihajal do želenih rezultatov. Všeč mi je bil strokovni pristop in zelo zanimive vaje, ki jih prej nisem niti poznal. Gašper keep up the good work!!!

 

 

 

Kristjan Vreček

“S spustom se ukvarjam od leta 2007 in v tem času sem spoznal, da je poleg dobre tehnike vožnje potrebna tudi odlična fizična pripravljenost. Ves ta čas sem bil sam svoj “trener” in se mi je zdelo, da sem s pregledovanjem raznih “youtube klipov” zaužil znanje celega sveta, a šele sodelovanje z Gapetom mi je odprlo obzorja in dalo vedeti, da dejansko nimam pojma. Zelo mi je všeč njegov pristop in pozornost do posameznika. Razložil mi je ogromno o sami prehrani (za katero sem si celo življenje mislil, da ne igra bistvene vloge..), o avtogenem treningu, o pravilnem pristopu, pravilni izvedbi in učinkovitosti raznoraznih vaj, da o planiranju in prilagajanju treninga sploh ne govorim. Skratka zame je Gape trener, z zelo širokim spektrom znanja, ki bo koristil tako vrhunskemu športniku, kot normalnemu človeku. Gape, samo tako naprej in hvala ti!”

 

 

 

 

Petra Mayr

Zaradi skolioze, nepravilnega dvigovanja uteži in nepravilne obremenitve telesa, sem imela veliko težav s hrbtenico, telesno nesimetrijo in bolečinami v vratu. Z Gašperjem sem imela 12 treningov. Vse je temeljilo na individualnem pristopu in poglobitvi v moje težave. Treningi so običajno trajali od dobre ure do ure in pol, včasih celo več. Na začetku se mi je zdelo kot da nimam nadzora nad svojim telesom, mišicami in gibanjem, zato je bil Gašper ves čas ob meni in mi pomagal, da sem dobila občutek pravilnega izvajanja vaj. Vaje so se mi zdele sprva malo nenavadne in smešno jih je bilo izvajati, vendar sem se kmalu navadila in z njegovo pomočjo postala pravi mojster v izvajanju le teh. Pri treningih sem zelo cenila njegovo zavzetje za moje boljše počutje, njegovo željo po mojem izboljšanju in napredku, ter njegovo motiviranost, kadar je sama nisem imela dovolj. Vse vaje, ki sem jih izvajala sem morala razumeti. Razložil mi je čemu je določena vaja namenjena, kaj pri njej najbolj obremenjujem in zakaj je sploh dobra zame. Nikoli nisem delala ničesar kar bi me pretirano obremenilo in pri čemer bi se naprezala izven svojih zmožnosti. Po približno petem treningu sem začela opažati napredek. Bolečina skoraj ni bila prisotna več, mišice sem bolj utrdila, predvsem pa sem čutila ogromen napredek v nadzorovanju svojega telesa in zavedanju nepravilne drže od prej. Nikoli prej nisem imela osebnega trenerja in individualnega pristopa, zato sem v to sprva šla malo skeptično, vendar so že po prvem treningu moji dvomi izginili. Pri težavah z zdravjem, je individualen pristop zelo pomemben, predvsem pa individualen pristop in nadzor motiviranega, energičnega in z znanjem okrepljenega trenerja kot je Gašper.

Uroš Kos – notar

Po naravi sem od malega  športnik. V mladosti sem se ukvarjal z alpskim  smučanjem, atletiko, v srednji šoli pa s karatejem.  Leta so minevala,  študij,   služba  in  kariera mi je sčasoma  dopuščala vse manj časa, ki sem ga lahko posvetil za šport. V času službe oziroma kariere sem igral squash in občasno  hodil na fitnes, kjer pa nisem imel znanja o samih vajah, dihanju in konceptu treningov. Vaje sem izvajal sam na napravah, pri čemer se za pravilno izvajanje vaj gledal ostale v fitnesu in včasih še koga kaj povprašal. Kakšnega večjega učinka po fitnesu ni bilo, celo tako daleč je prišlo, da sem imel večkrat po treningu bolečine v hrbtu.

Na osebnega trenerja Gašperja sem se obrnil, ko sem videl učinke pri moji ženi Urši, ki je z njegovimi vajami odpravila bolečine  v križu. Sprva sem bil malo skeptičen  in  nezaupljiv, posebej glede na to, da  treningi niso potekali v » običajnem fitnesu« temveč drugačnem fitnesu, z drugačnimi utežmi, rekviziti itd…. Tudi sam se pred začetkom sodelovanja, enako kot žena, z Gašperjem obrnil na manualnega terapevta in osteopata Jureta Stuška, ki mi je svetoval, na katerih delih telesa naj bo poudarek z vajami in to posredoval tudi Gašperju.

Sedaj po letu sodelovanja z Gašperjem moram reči, da sem dosegel nekaj novega, kar izpopolnjujem tudi še sedaj. To pa je predvsem okrepitev notranjih stabilizatorjev, večje gibljivosti in splošno boljšo fizično kondicijo. Vse to sem mi je začelo videti že kmalu pri igranju squasha in kolesarjenju – downhill, kar nama je s sinom sedaj glavna okupacija.  Čeprav sem star že 46 let, sem v boljši kondiciji in tudi moje počutje se je izboljšalo.

Gašperja kot trenerja z veseljem priporočam zaradi znanja s področja vadbe in prehrane ter zaradi odličnega spodbujanja pri vadbi.

Jure Tušek – osteopat in manualni terapevt

“Z Gašperjem sva se spoznala na priporočilo moje stranke in hitro sem v njem prepoznal kvalitete trenerja, ki se zna posvetiti posamezniku. Sprva sem mu poslal nekaj svojih strank, njihovi rezultati pa so me prepričali, da sem se še sam odločil za individualne treninge. Priznam, sprva je bilo naporno, ampak to je bila moja krivda, ker sem nekaj mesecev zanemarjal lastno telo, sčasoma pa je vse postajalo lažje in kmalu sem spet začutil “lahkotnost” gibanja in odsotnost neprijetnih napetosti med delom. Gašper je imel veliko potrpljenja z mano, saj sem potreboval kar nekaj časa, da sem si povrnil elastičnost in osvojil koordinirane gibe, tako da sva lahko začela delati na tehniki teka, ki mi je povzročala največ težav. Vedno me je po treningu znal presenetiti še z oceno najinega dela in nasveti kako izboljšati tehnike. Prav ta njegova komunikacijska kvaliteta je tudi podlaga najinega profesionalnega sodelovanja – garantiran uspeh! ”

Žiga Bauer – tekaški seminar

Prvi vtis ob prihodu na stadion je bil: »Tole bo pa super«. Pozitivno, sproščeno vzdušje, kar vsekakor pomaga pri procesu učenja. Vse pohvale tebi Gašper za odlično vodenje, sistematizacijo podajanja znanja, marsikateri profesor na FŠ ni sposoben takšnega podajanja znanja. Kar se tiče informacij, niti za trenutek nisem pomislil, da to pa morda ni tako. Poleg tega so bile informacije podane na zanimiv, lahko razumljiv način. Prav tako odlična sistematizacija pri praktičnem delu, vse skupaj maksimalno poenostavljeno, na kratko povedano, točno to kar človek potrebuje ko pride na takšen seminar. Edina stvar, ki bi jo morda spremenil, je omejitev skupine na 10 oseb. Mnenja sem, da je pri podajanju praktičnih vsebi, pri odpravljanju napak, več kot 10 oseb že težko obvladovati in se vsem v enaki meri posvetiti, ter da hkrati vsi dobijo maksimalno veliko.

Kljub temu pa še enkrat iskrene čestitke tako za nastop, vodenje, sistematizacijo, kvaliteto in hkrati ravno prav strnjene informacije. Vidi se, da to delaš s srcem, da ti je mar za vsakega ki je tam in da veš kaj govoriš. Zato iskrena hvala in se kmalu spet vidiva.

Karmen

Sem bila na stadionu, sama,…tako najlažje slišim svoj korak, ki je v primerjavi s prej veliko bolj tih. Sedaj se tudi poslušam :). Res veliko časa se namenila novi tehniki in res je fajn oz.bolj tiho, mehko…Glede nato kako sem “cincala” , da te kontaktiram mi danes niti mal ni žal. Res si pravi profesionalec na tem področju. Z veseljem te bom priporočila naprej tem mojim tekaških prijateljicam. Jaz pa se tudi v bodoče zagotovo še pofočkam za kakšno individualno uro. Vem pa, da bom morala še veliko delati na tem.

Adrijana O. – tekaški seminar

Všeč mi je tvoj pristop. Torej nikogar ne obsojaš, ker je do sedaj delal drugače, vendar znaš zelo lepo podati svoje znanje, popravljati napake, se osredotočiti na posameznika in mu dati tisto, kar potrebuje na poti do osvojitve znanja. Vidi se, da imaš izkušnje, ki jih znaš tudi uspešno podajati. Všeč mi je, ker je stadion na mirnem, neoubljudenem prostoru z malo ‘motilci’. Osvajanje nove tehnike je meni osebno bil težek proces, ki je od mene zahteval en kup energije, da sem preklopila noge v drugačno prestavo.

Luka T.- tekaški seminar

GP tekaški trening resnično priporočam vsem začetnim tekaškim navdušencem in tudi tistim, ki se s tekom ukvarjajo že dalj časa. Vse osnove so jasno in nazorno razložene tako v teoriji kot tudi praksi, istočašno pa so predstavljene tudi tekaške vaje, ki bodo pripomogle, da bo moj tekaški korak v prihodnje bolj učinkovit in predvsem bolj varen.

 

Aleška Simkič

Teka sem se lotila pred dobrim letom. Nikoli ni bil med mojimi priljubljenimi športi. A mi je bilo vedno rečeno, da je tek tista rekreacija, ki jo lahko izvajaš vedno, kadarkoli in kjerkoli. Potrebuješ samo tekaške copate in voljo. Moj vagabundski način življenja zahteva tudi vagabundski način rekreacije, ki ga ne podpirajo rekviziti. Do neke mere to o tem, kar je potrebno, sicer drži, vendar je – kot pri vsaki stvari, ki se je sicer lahko sam priučiš ali si jo “vedno znal” – teoretični in praktični prikaz tehnike tisto, kar skoraj čudežno prispeva k temu, da si olajšaš marsikateri nepotrebni napor.

Okej, ovir in skokov čeznje verjetno ne bom hitro (ce kdaj) osvojila v smislu, da bo izgled eleganten. Tudi gorskega teka ali podaljšanih tekov v strmi hrib se ne bom redno lotevala. Vendar so mi tovrstne vaje pokazale – zaenkrat deloma se samo v teoriji  – koliko lazje se je premikati, kako manj si zapet, ce premikaš boke, ce se nagneš naprej in ce uporabljaš roke. Sproščena ramena, ravno stopalo pri dotiku s tlemi, večji korak… vse to so stvari, za katere računam, da mi bodo sčasoma prišle v kri in podzavest. Tako mi vsaj zagotavlja Gašper, trener teka. In zakaj mu ne bi verjela? Do sedaj me je uspel – osebo, ki si v izboljševanju fizične kondicije nikoli ne zaupa dovolj – motivirati. Konstantna spodbuda in kombinacija resnosti in zabave ter stopnjevanja in prilagoditve posameznika je tisto, kar je pravi način za tiste manj izkušene in natrenirane, vsekakor pa za tiste, ki si želijo pri teku doseči se več.

Urša Kos

Do Gašperja me je pripeljala poškodba v križu, ki sem jo dobila od nepravilnega teka. Od takrat dalje sem rešitev iskala pri raznih fizioterapevtih, maserjih, kiropratikih, ki mi nikakor niso mogli odpraviti poškodbe niti določiti prave diagnoze. Moje iskanje me je pripeljalo do fizioterapevta Fuchsa, pri katerem sem šele dobila pravo diagnozo. On mi je predlagal  osebnega trenerja Gašperja Predaniča, ki naj bi imel veliko izkušenj z vadbo za odpravo bolečin po poškodbah. Preden sem začela z Gašperjem delati, pa sem opravila še pregled pri  Juretu Tušku, dipl. osteopatu (manualnem terapevtu), kjer sem dobila potrditev diagnoze s svetovanjem glede izvajanja vaj, ki bi odpravila navedeno poškodbo in bolečine.

Z Gašperjem sva začela s treningi v fitnes centru Vigor. Postrehabilitacijski  trening je bil kar naporen. Pri tem pa nisva trenirala samo poškodovanega dela, ampak celotno telo.  Poudarek je bil na krepitvi notranjih mišic, ki lokalno stabilizirajo hrbtenico in medenico. Postopoma sva v trening začela vključevati tudi vaje za eksplozivnost. Čeprav sem s pomočjo vadbe dokaj hitro odpravila bolečine po poškodbi, sem se odločila za nadaljnje sodelovanje z Gašperjem, saj se po vadbi dobro počutim.

Predvsem pa mi je všeč, ker je vsak trening sproti prilagojen tudi na moje trenutno počutje. Pristop je na treningu res individualen, saj vsak moj gib nadzorovan, tako nimam niti bojazni niti možnosti, da bi pri izvajanju vaj dobila novo poškodbo.

Gašper je pozitivna oseba, ki se spozna na svoje delo in ga opravlja profesionalno, hkrati pa je izreden motivator. Individualne treninge z njim priporočam vsem, ki želite odpraviti bolečine zaradi raznih poškodb ali izboljšati svoje počutje.

Darko Iskra – dr. dentalne medicine

Gašperja mi je za osebnega trenerja fitnesa priporočil sin, sicer njegov prijatelj, ker sem kot zobozdravnik tožil o bolečinah v hrbtenici, kar je bila posledica prisiljene drže pri vsakdanjem delu.

Zato sem se odločil za individualni trenig pri Gašperju, in sicer najprej dvakrat tedensko, nato pa enkrat tedensko. Pri treningu sva delala vaje za mišično moč in vzdržljivost. Rezultate treninga sem občutil že po petih tednih redne vadbe, bolečine v hrbtenici so se zmanjšale in postopoma jih nisem več občutil. Počutil sem se odlično, bil sem manj utrujen in bolj vzdržljiv pri delu.

Gašper je bil dober svetovalec, pozorno je spremljal moje vaje in odločno odpravljal napake. Njegov pristop je bil profesionalen in nevsiljiv, tako sva lahko stopnjevala težavnost vaj in rezultati so bili vedno boljši.

Gašper je pravi trener in ga zato priporočam tudi ostalim.

Nuša Češnovar

Hm … vadba z Gašperjem?

Na kratko: strokovna, a kljub temu zabavna, vsestranska in vsekakor zelo učinkovita!

Na dolgo: po operaciji kolena (rekonstrukcija sprednje križne vezi) in rehabilitaciji sem nekaj časa sama vadila v fitnesu po predvidenem (dobrem) programu. Ker se stanje kljub (po mojem mnenju) intenzivni vadbi ni popravilo, je bilo potrebno naredit korak v pravo smer. Ker sem zelo nezaupljiva, zahtevna do sebe in drugih, sem oklevala koga zadolžiti, da vodi in spremlja mojo vadbo, me usmerja, bodri, jo nadgrajuje in predvsem popravlja napačne gibe. Iskalniki na internetu izpišejo celo paleto osebnih trenerjev, med njimi pa je nepoznavalcu težko ločiti dobre od najboljših. Gašper je bil očitno odlična izbira, saj je zahteven, zabaven, pozitiven, poln znanja in dobre energije. Na vseh treningih je fokusiran name, budno spremlja izvedbo vaj in me popravlja. Vsak trening prilagaja mojemu počutju in stanju kolena. Iskreno sem presenečena nad njegovim zanosom in strokovnostjo.
Najboljši pokazatelj od vsega pa je, da me operirano koleno (po nekaj tednih vadbe) skoraj ne boli več, da imam občutek, da je koleno stabilno in da zmanjšujem nesorazmerje med desno in levo nogo.
Hvala!

Sara Stojanovski

Z Gašperjem sem izvedla 10 treningov, pri katerih bi kot ključno dodano vrednost izpostavila predvsem pridobljeno znanje o izvedbi vaj. Kilogrami, podkožno maščevje, pomanjkanje mišične mase in podobne tegobe, ki običajno pestijo vsakdanje življenje žensk ter jih sploh spodbudijo k vadbi, tekom življenja konstantno nihajo. Bolj kot sama vadba oz. trening pa je veliko boljša popotnica, ki ti jo trener lahko da ta, da te nauči, kako vadbo izvajati pravilno. To ima, za razliko od minus tistih nekaj odvečnih kg, dolgoročen vpliv na posameznika, če ne celo vseživljenjski. Gašper pri treningih in vseh »follow-up« aktivnostih daje velik poudarek prav temu vidiku. To se odraža tudi v izrazito osebnem pristopu in prilaganju tipa vadbe ter samega odnosa do stranke številnim dejavnikom kot so nivo fizične pripravljenosti, poškodbe, čas, življenjski stil, motivacija in navsezadnje tudi osebnostne značilnosti. Definitivno pozitivna izkušnja, ki bi jo priporočila tako tistim, ki so že zelo aktivni in želijo izboljšati svoj »performance«, kot tudi tistim, ki želijo postati aktivni in potrebujejo pri tem pomoč – takšno ali drugačno.

Simon Skukljan

S športom se ukvarjam že vrsto let in odločitev, da mi pri napredku pomaga trener, ki ve kaj in kako, je bila dobra poteza za katero mini žal. Ker Gašperja poznam že kar nekaj časa, sva se hitro dogovorila  za osebne semi-privat treninge. Ti potekaj v manjši skupini (2-3) osebe, kar je zame idealno, saj je v družbi bolj zanimivo še vedno pa brez prevelike gužve, tako da se lahko trener posveti vsakemu 100%. Poudarek na treningih je predvsem na teku oziroma na sami tehniki teka, saj je to športna disciplina v kateri si želim najbolj napredovati. Gašper ima kot atlet oz. športnik veliko izkušenj in njegovo znanje znauspešno posredovati tudi drugim. Naučil me je, da se napredek skriva v podrobnostih vendar se brez trdnih osnov težko napreduje.

Ob vseh tekaških vajah šele sedaj vidim kako slabo koordinacijo in držo sem imel med samim tekom in upam, da bom z njegovo pomočjo te napake čimprej odpravil.
Treningi so zanimivi in vedno malce drugačni tako, da se vedno z veseljem odpravim nanje. Komaj čakam, na prve resne preizkuse novo pridobljenega znanja, do takrat pa še veliko pretečenih kilometrov 🙂

Mojca Koselj

S tekom se ukvarjam že nakej let, saj se mi zdi kot način rekreacije dokaj nezahteven. Tečemo lahko kjerkoli in kadarkoli, kar je v natrpanem vsakdanjem urniku zelo pomembno. Stvari sem se v začetku lotila v stilu »teči pa ja zna vsak«, vendar je v resnici zadeva precej bolj zapletena. Zaradi napačne telesne drže, nepravilnih gibalnih vzorcev in s tem pogojenih nepravilnosti skeleta in mišic so se moji poskusi teka vsako leto nekje na polovici sezone končali z bolečinmi v kolkih, kolenih ali gležnjih. Zato sem se odločila stvari priti do dna in poiskati strokovnjaka ne tem področju, saj sem sklepala, da mojim težavam botruje napačna tehnika teka.

Z Gašperjem treniram od pomladi v obliki semiprivat treningov. Prednost treninga v manjši skupini je zame dobra družba, medsebojna vzpodbuda ter zavedna ali pa tudi nezavedna tekmovalnost med vadečimi. Obenem pa so skupine še dovolj majhne, da se je Gašper lahko posvetil vsakemu posamezniku in njegovi izvedbi posameznih vaj, ter treninge prilagodil glede na zmožnosti in pričakovanja tekača.

Gašperjeva strast do športa in poučevanja se kažeta v njegovem entuziazmu s katerim pride na vsak trening. Njegova natančnost in predanost delu in strankam zagotavljata napredek, njegova topla in spontana osebnost pa sproščeno, prijeteljsko in zelo zabavno vzdušje. V času najinega druženja opažam precejšnje izboljšanje tekaške tehnike, lažje izvajanje tekaških vaj in boljše zaznavanje svojega telesa na splošno. Vsaka vaja, nasvet ali odgovor na vprašanje pri njem temelji na veliki meri teoretičnega znanja in hkrati lastnih izkušenj.

Gašper je zagotovo oseba, ki vas lahko popelje k novim tekaškim ali življenjskim zmagam.

Se vidimo na treningu;)

Tadej Bricelj

Izkušnja z Gašperjem in njegovo tekaško delavnico je name vplivala samo pozitivno.

Ne bi si mislil, da sem 30 let tekel narobe, prvi dve leti življenja pa še nisem tekel. 🙂 Na tečaju sem dojel, da ljudje zmotno mislimo, kako pravilno tečemo, ne zavedamo pa se, da skoraj ves čas tečemo narobe, razen, če nismo profesionalni atleti tekači.

Z izkušnjo na tečaju sem dobil super veliko željo in motivacijo za naprej in zato, ker si želim, da bi naslednjih 30 let tekel pravilno, prijavil na dvomesečno tekaško delavnico s katero verjamem, da bom pridobil še več znanja, kondicije, motorike in kar je najbolj važno dobrega počutja. Pa še shujšal bom, kar je tudi moj veliki cilj! 🙂

Tadej Bricelj, Kreativni producent – Creative producer

Kim Čadež

Vedela sem, da narobe tečem, nisem pa točno poznala pravilne tehnike teka in sem bila zelo pozitivno presenečena nad delavnico, saj si vse predstavil tako, da smo lahko razumeli, tudi če nimamo športnega ozadja 🙂 Vse vaje, ki smo jih izvajali si lepo predstavil in pokazal, ter se kolikor se lahko posvetil vsakemu, da smo res dobili občutek, kakšna je pravilna tehnika teka! Super je bilo tudi, da si nam dal različne nasvete za različne težave, ki se pojavljajo pri teku, kot tudi pomembnost raztezanja. Uglavnem super fino fajn, zelo poučno!

Hvala hvala hvala! 🙂

Nuša Levstik

Gašper, odlična tekaška delavnica, navdušujoča in izvedena na profesionalnem nivoju! Sicer zame skorajda preveč informacij za 1 dan, ampak je dobro vzdušje in vreme še dodalo + k uspešnemu treningu! Kar tako naprej in se, upam da, vidimo jeseni!

Vanja Nikič

Pred delavnico me je med tekom vedno bolelo koleno pa nisem vedela zakaj, saj me pri drugih aktivnostih ni bolelo. Zato sem se v prvi vrsti tudi odločila za delavnico, da se naučim pravile tehnike. Gašper mi je pokazal kako naj ne »zabijam« koraka in kako se pravilno teče. Sedaj me pri teku ne bolijo več kolena, bolj sem »lahka na nogah«, ne mučim se več. Predvsem bolj uživam v teku :). Hvala Gašper, super izkušnja, saj si mi pokazal, da je tek, res lahko preprosta aktivnost!

Maja Sever

Seminar o tehniki teka se mi zdi res odličen za vsakogar, ki rad teče ali pa bi rad začel, pa nima izpopolnjene tehnike. “Napaka” v mojem teku, sem ugotovila, je bila v tem, da sem nogo “vlekla za sabo”, stopal nisem ustrezno aktivirala, pa tudi držo je bilo potrebno nekoliko popraviti. Zato sem v tek pogosto morala vložiti veliko več napora – in vprašanje, če ni vse skupaj pripomoglo tudi k obrabljenim kolenom.. Sedaj, ko se privajam na novo tehniko teka, je bistveno lažje in tudi v večji užitek. Hvala! 🙂